17 Μαρτίου 2011

Η εξέλιξη του ανθρώπου...

Βλέποντας το μικρό μου κοριτσάκι να εξελίσσεται σε μικροσκοπικό άνθρωπο, μόνο δέος μπορώ να νιώσω....

Παρατηρώντας ένα τόσο δα πλασματάκι να προσπαθεί στην αρχή να γυρίσει μπρούμυτα μόνη της, μετά να κάθεται, στην συνέχεια να μπουσουλάει και στο τέλος να περπατάει, έφερα πολλές φορές στο μυαλό μου μια εικόνα που μας έδειχναν στα βιβλία της Ανθρωπολογίας (ναι...όταν πήγαινα εγώ δημοτικό υπήρχε κι αυτό το μάθημα), όπου ο πίθηκος εξελισσόταν σε άνθρωπο- κι εκεί μαγεύομαι από την αρχή με την ανθρώπινη ύπαρξη !


Τώρα προσπαθεί να μας μιλήσει και να επικοινωνήσει και οφείλω να ομολογήσω πως τα πάει πολύ καλά!! Επικοινωνεί έτσι κι αλλιώς εδώ και πολύ καιρό, αλλά τώρα γίνεται πιο εύκολα κατανοητή από εμάς...και χαίρεται πολύ! Μπαμπά,Μαμά, Γάκα (είναι το γάλα), Μαμ, Κάκα (είναι η γάτα) είναι λεξούλες που της λέει  εδώ και πολύ καιρό!! όπως κάθε βράδυ σχεδόν λέει "Μαμά...μαμ...ναν"!!
Τώρα προχωράει σε πιο δύσκολα πράγματα...προχθές είπε "αάω" στον μπαμπά της και είμαστε σίγουροι πως τόσες φορές που έχει ακούσει το "σ'αγαπάω", όπου να ναι θα μας το πει....


Με το τεντωμένο μικροσκοπικό της χεράκι σου δείχνει με τον δείκτη που θέλει να πάει και ουε κι αλίμονο αν δεν της δώσεις σημασία :D

Περιμένω με αγωνία και λαχτάρα- όπως και όλοι οι γονείς- την περαιτέρω εξέλιξη του παιδιού μας....και εύχομαι να είμαστε γεροί να την καμαρώσουμε όπως εκείνη θα γουστάρει!

Σας φιλώ γλυκά στην μούρη

Η μαμά

1 σχόλιο:

  1. το ήξερα ότι τα κοριτσάκια ωριμάζουν πιο γρήγορα αλλα η Μαρκέλλα έχει ξεφύγει στους ρυθμούς ανάπτυξης!Είναι πανέξυπνη και να την χαίρεστε!

    Ελενα....
    Αστεράκι ,Αστεράκι, Αστεράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή