28 Ιουνίου 2011

Βοηθήστε να βρεθεί ο Ben Needham

Αντιγράφουμε από την επίσημη σελίδα στο Facebook για την Εκστρατεία ‘Βοηθήστε να βρεθεί ο Ben Needham’ και συνοδό της επίσημης ιστοσελίδας www.helpfindben.co.uk

Ο Ben Needham βρισκόταν με την μητέρα του στην Κω (όπου ο παππούς και η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας του είχαν μετακομίσει μόνιμα), και συγκεκριμένα στο χωριό Ηρακλής, όταν στις 24 Ιουλίου του 1991 εξαφανίστηκε. Η μητέρα του Kerry Needham σχεδίαζε κι αυτή να μετακομίσει με τον Ben μόνιμα στην Κω, ώστε να είναι κοντά στους γονείς της, Eddie και Christine Needham και τα αδέλφια της Stephen και Danny, ηλικίας τότε δεκαεπτά και έντεκα χρονών αντίστοιχα.

Την ημέρα της εξαφάνισής του, ο Ben είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του πήγε να εργαστεί σε ένα τοπικό ξενοδοχείο. Το παιδί έπαιζε κοντά στην πόρτα της αγροτικής κατοικίας της οικογένειας ενώ οι ενήλικες έτρωγαν το μεσημεριανό τους γεύμα και η γιαγιά του είχε αφήσει τα μάτια της από πάνω του μόνο για λίγα λεπτά, όταν κατάλαβε ότι ο Ben έχει εξαφανιστεί, κάποια στιγμή γύρω στις 2:30 το μεσημέρι.

Η οικογένεια έψαξε πρώτα για τον Ben στη γύρω περιοχή, υποθέτοντας ότι είχε περιπλανηθεί λίγο πιο μακριά, ή ότι ο έφηβος γιος τους, ο Stephen, τον είχε πάρει βόλτα με το μοτοποδήλατό του. Όταν δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από το μικρό αγόρι, οι αρχές ειδοποιήθηκαν. Ωστόσο, η αστυνομία αμφισβήτησε εκτενώς την οικογένεια Needham, κρατώντας τους ως βασικούς ύποπτους και καθυστέρησε να ενημερώσει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια για την εξαφάνιση. Τελικά η αναζήτηση για το παιδί διευρύνθηκε. Ένας υπάλληλος καταστήματος είχε δει τον Ben μαζί με ένα μεγαλύτερο αγόρι το βράδυ της εξαφάνισής του, αλλά αυτή η πληροφορία δεν ερευνήθηκε έως ότου ήταν πολύ αργά για να εντοπιστούν τα αγόρια.

Είναι πεποίθηση της οικογένειας Needham ότι ο Ben απήχθη με την πρόθεση, είτε να πουληθεί για υιοθεσία ή από έμπορους παιδιών. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία και ορισμένοι παρατηρητές θεωρούν το ατύχημα ως ένα σοβαρό εναλλακτικό σενάριο.

H συγκεκριμένη ομάδα στο Facebook έχει αδελφοποιηθεί με την Επίσημη ομάδα του Facebook www.facebook.com/helpfindben καθώς και με την Επίσημη ιστοσελίδα της Εκστρατείας www.helpfindben.co.uk.

Λειτουργεί με την πλήρη άδεια, υποστήριξη και συνεργασία της οικογένειας Needham.

Στόχος είναι να εντοπίσει τον Ben και να τον ενώσει με την οικογένειά του.

Κάπως έτσι θα είναι ο Ben σήμερα.

Ολόκληρη η ιστορία είναι στο παρακάτω video

http://www.youtube.com/watch?v=1i2BJmLN0RQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου