29 Απριλίου 2016

Επανασύνδεση με τους γορίλες που έπαιζε μικρήΜια νεαρή γυναίκα η Tansy Aspinall, κατά την διάρκεια της παιδικής της ηλικίας μεγάλωσε με γορίλες καθώς οι γονείς της ήταν ιδρυτές και ενεργά μέλη του The Aspinall Foundation, η οποία είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία επανεντάσσει φυλακισμένους γορίλες από έναν ζωολογικό κήπο στην Αγγλία, πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.                                                

Ένας από τους αγαπημένους της γορίλες, τον οποίο είδε τελευταία φορά όταν ήταν 11 χρονών, αφέθηκε ελεύθερος στην ζούγκλα και η Tansy πήγε να δει εάν θα μπορούσε να επανασυνδεθεί μαζί του.
Τα ζώα είναι τόσο έξυπνα όντα, συχνά έχουν μνήμες και αισθήσεις τέτοιες που ξεπερνούν αυτές των ανθρώπων. Πολλά ζώα όπως οι ελέφαντες, τα κοράκια και τα θαλάσσια λιοντάρια έχουν εξαιρετικές μακροπρόθεσμες μνήμες οι οποίες τους επιτρέπουν να θυμούνται αγαπημένους, την θλίψη ακόμη και να ζητούν εκδίκηση.

Οι γορίλες δεν διαφέρουν καθόλου, κάτι που η Tansy το έμαθε όταν πήγε να επισκεφθεί έναν γορίλα όπου τον είχε δει 12 χρόνια πριν.

Η Tansy είπε σε συνέντευξή της στην Daily Mail :
«Η αδερφή μου κι εγώ παίζαμε συχνά με την Djalta και τον Bimms στο γρασίδι και καμιά φορά πηγαίναμε και στα κλουβιά τους και παίζαμε και με τους υπόλοιπους γορίλες. Μου άρεσε πολύ να είμαι ανάμεσά τους γενικά, αλλά με αυτούς τους δύο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Του νιώθαμε σαν συγγενείς.»

Παρότι η παιδική φιλία του Bimm και της Tansy ήταν πολύ δυνατή, με αγκαλιές, κυνηγητό και κυλίσματα στο γρασίδι, υπήρχε ανησυχία όταν αποφάσισε να ξαναδεί τον Bimm. Δεν ήταν καν σίγουρη εάν θα την αναγνώριζε ή αν θα γινόταν επικίνδυνος όπως μπορούν να γίνουν όλα τα άγρια ζώα καθώς θέλουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Όταν όμως επανασυνδέθηκαν όλες οι αμφιβολίες κατέρρευσαν. Μόλις ο Bimms είδε την Tansy την αναγνώρισε απευθείας και της πρόσφερε την αγκαλιά του.

Ήταν αξιαγάπητο το πώς αυτά τα 2 πλάσματα ήταν συνδεδεμένα μετά από τόσα χρόνια που είχαν να βρεθούν και θυμίζει στους ανθρώπους πως τα ζώα έχουν επίπεδο ευφυίας, κάτι το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παραδέχονται.


Δείτε παρακάτω την συγκινητική επανένωση της Tansy και του Bimms.


πηγή : TheTrueActivist.com
μετάφραση-επιμέλεια κειμένου: Σοφία Σοφιανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου