17 Μαΐου 2016

Διαβάστε στα παιδιά σας παραμύθιααπό τον παιδίατρο Iμάντ Μπατάινε

Έχει γραφτεί επανειλημμένως ότι μια νεαρή μητέρα ρώτησε τον Αινστάιν τι θα μπορούσε να κάνει ώστε να προετοιμάσει καλύτερα το μικρό παιδί της για το σχολείο και τη ζωή. 

Ήρεμος και χαμογελαστός, ο μεγάλος φυσικός της απάντησε "Να του λέτε παραμύθια. Πολλά παραμύθια!" Δεν έχουν όμως, πειστεί όλοι για το πόσο σημαντικά είναι τα παραμύθια για τα μικρά παιδιά. 

Η Αμερικάνικη Εταιρεία Παιδιατρικής συστήνει στους γονείς να αρχίζουν την αφήγηση παραμυθιών στα παιδιά τους από τη γέννηση. Έρευνα δημοσιευμένη σε έγκυρο επιστημονικό ιατρικό περιοδικό (journal of pediatrics) καταδεικνύει ότι η αφήγηση παραμυθιών στα παιδιά έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου τους. 

Η αφήγηση παραμυθιών στο σπίτι, βοηθά τα παιδιά να διεγείρουν περιοχές του εγκεφάλου τους που σχετίζονται με τη νοητική ανάπτυξη και την κατανόηση της αφήγησης μιας ιστορίας. 

Αφήστε τα παιδιά σας να ταυτιστούν με ήρωες, να ζήσουν πληθώρα συναισθημάτων, να ξεδιπλώσουν τη σφαίρα της φαντασίας τους μέσα από τα παραμύθια. Aφιερώστε περισσότερο χρόνο για παραμύθια, πολλά παραμύθια. 

Σίγουρα, oι "παραμυθένιες" στιγμές που θα περάσουν μαζί σας θα μείνουν ανεξίτηλες στην τρυφερή τους ψυχή...
                                                                                                       
                                                                                                          Ιμάντ Μπατάινε

Απόφοιτος Ιατρικής του Α.Π.Θ. το έτος 1997 με Απόκτηση τίτλου ειδικότητας Παιδιατρικής στην Γ΄Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Θ Ιπποκρατείου το έτος 2004. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου